Vores telefoner er nede
LLO Hovedstadens telefoner er desværre nede i dag den 8. oktober.
Det skyldes en fejl hos udbyder.
Der arbejdes på højtryk for at løse problemet.
Vi beklager ulejligheden.
Lejernes LO Hovedstaden
LLO Hovedstadens telefoner er desværre nede i dag den 8. oktober.
Det skyldes en fejl hos udbyder.
Der arbejdes på højtryk for at løse problemet.
Vi beklager ulejligheden.
Lejernes LO Hovedstaden
På grund af medarbejderkonference i sekretariatet.
Vi er på igen fra kl. 13-16
Lejernes LO Hovedstaden
Sender eller afleverer du materiale til os, kan der gå op til fire uger, før du hører fra os. Vi bestræber os altid på at svare dig eller bistå dig, så hurtigt som muligt.
Selv om du ikke hører fra os, bliver din henvendelse set og registreret. I igangværende sager sørger din rådgiver altid for at overholde absolutte frister, sådan at din sag får det rigtige udfald.
LLO Hovedstaden er en medlemsforening. Da vi forsøger at holde kontingentet så lavt som muligt, er vi nødt til at prioritere de henvendelser, vi får fra vores medlemmer. Det, der haster mest eller er mest alvorligt, tager vi først. I perioder får vi et meget stort antal henvendelser og må derfor prioritere skarpt.
Dette betyder, at vores rådgivere er travlt beskæftiget og at vi dermed kan holde omkostningerne nede.
Når du ringer til os, kan du opleve ventetid. Hvis du har en igangværende sag og ikke ønsker at vente på at komme igennem, kan du bruge hjemmesiden lloh.dk og her bede din rådgiver kontakte dig i stedet.
Lejernes LO Hovedstaden
Huslejehjælpen var en fiasko, men hvordan kan vi fremadrettet imødekomme den store usikkerhed, som lejerne oplever, på en smartere og mere socialt retfærdig måde?
Læs LLO´s chefjurist, Anders Svendsens debatindlæg i Altinget, hvor han dykker ned i udfordringerne og løsningerne og peger på fire områder, hvor man i fremtiden bør gøre tingene anderledes, for at imødekomme den usikkerhed lejerne oplever netop nu.
...til ca. 1 ud af 10 almene lejere.
350 millioner kroner er nu på vej til lejerne i den almene sektor. Ifølge regeringens oplysninger vil dette beløb nå ud til ca. 57.300 almene husstande (ca. hver tiende).
Millionerne, som skulle hjælpe de mest trængte danskere, med at tackle den buldrende inflation i slutningen af 2022, lander nu mere end halvandet år efter, det blev besluttet.
Lejernes Landsorganisation Danmark og Rådet for Socialt Udsatte har tidligere kritiseret denne langsommelighed.
Men det er ikke det eneste kritisable ved ordningen. I modsætning til fx varmechecken er det alene de almene lejere, der betaler – ikke statskassen.
Pengene kommer fra Landsbyggefonden, som er de almene lejeres fælleskasse.
Selvom det er lejernes fælleskasse, der betaler, er det kun omkring 1 ud af 10 almene lejere, der får en måneds huslejefrihed. Støtten gives på afdelingsniveau og ikke på individniveau.
Det vil sige, at det er dine naboers økonomiske forhold, der er afgørende for, om du modtager støtte. Dette kan ikke undgå at skabe spændinger mellem dem, der får hjælp, og dem, der ikke gør.
Endelig bruges Landsbyggefondens midler til at spare på kommunale og statslige budgetter. Langt fra alle de 350 millioner når frem til lejerne. Ifølge ministeriet bliver ikke mere end 80 millioner modregnet i boligstøtte. Desuden vil der være 13-17 millioner kroner i primært IT-udgifter for at implementere ordningen, men disse midler tages dog ikke fra Landsbyggefonden.
Selvom nogle lejere snart kan glæde sig over en huslejefri måned (pengene skal bruges inden udgangen af 2024), burde hjælpen være kommet langt tidligere, og det burde ikke kun være de almene lejere, som betaler for den.
Se indslag fra TV-Avisen, hvor LLO udtaler sig.
Det er højsæson for boligsvindel, hvilket desværre er en årligt tilbagevendende begivenhed, når mange studerende skal flytte på grund af studiestart.
Til mediet TV2 Kosmopol kommer direktør i LLO Hovedstaden, Claus Højte, med en række gode råd til, hvordan du undgår de værste og mest udbredte boligfælder.
Overordnet findes der to former for boligsvindel:
1. Annoncer oprettet til eksisterende boliger, men hvor svindleren enten ikke ejer boligen eller ikke har ret til at leje den ud.
2. Falske boligannoncer, hvor boligen ikke eksisterer.
I artiklen kommer Claus Højte med eksempler på, hvordan det fungerer og du finder en oversigt over, hvordan man bedst undgår at blive svindlet.
Du kan desuden læse LLO´s guide om studiestart, hvor vi (også) kommer med råd og vejledning til, hvordan du undgår at blive snydt.
Efter sommerferien tager vi hul på LLO´s kursusprogram for efteråret.
Vi går den 16. august i luften med webinar-rækken "Nyheder i Lejeretten", hvor du kan holde din viden om lejeret up-to-date, når LLO hver måned gennemgår den nyeste retspraksis og lovgivning.
Den 29. august har vi webinaret "Din første Lejebolig" – kend dine rettigheder og spar penge. Hvor man kan opnå en solid forståelse af sine rettigheder som lejer og få praktiske værktøjer til at spare penge i lejeboligen.
Den 31. august afvikler vi årets "Lejeretlige konference", som foregår i et samarbejde mellem Danmarks Lejerforeninger og LLO. Konferencen fokuserer på ny retspraksis fra april 2023 til nu. Og vi vil give et overblik over retsudviklingen på samme måde som ved vores tidligere lejeretlige konferencer.
Folketingets beslutning om at undtage lejesager for småsagsgrænsen bemærkes flere steder. Og vores arbejde i Lejernes Landsorganisation Danmark anerkendes i den forbindelse.
Forslaget er dog udtryk for sund fornuft (som alle partier i Folketinget tilsyneladende er enige i).
Det er ikke fordi der som anført i et læserbrev i Aarhus Stiftstidende er tale om “de mindste huslejesager”.
Det ville have været hovedparten af lejesagerne, som skulle føres uden advokat.
Var lovforslaget ikke blevet ændret, ville det fx have været 83% af lejerne (de som har en husleje på under 100.000 kr. om året), der skulle møde selv -uden advokat- i en opsigelsessag (som udgangspunkt).
Der er mindre end fire år mellem disse to billeder. På så kort tid har København fået en hel ny bydel med boliger, kontorer og hotel.
Bydelen hedder Nordø og er en del af Københavns Nordhavn, hvor der tidligere var frihavn under navnet Redmolen.
Almennyttige boliger
Nu er det tidligere havne-og industriområde blevet til et helt nyt bykvarter med 115 boliger – de fleste ejerlejligheder men også almennyttige boliger. De ligger nederst i billedet mod den lille kanal mellem Nordø og det egentlige Nordhavn og det såkaldte Aarhusgade- kvarter. Kanalen er etableret efter at pensionsselskabet PFA erhvervede området. PFA havde selv planer om at bygge nyt hovedkvarter der, hvor den store, runde og markante kontorbygning kaldet Spidsen nu ligger, men opgav planerne og blev boende i det nuværende hovedkontor.
Spidsen rummer kontorer for energiinfrastrukturvirksomheden Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, og advokatfirmaet Bech-Bruun. ”Udsigten er jo kunst i sig selv”, siger topchefen i Bech-Bruun.
...og dyre ejerboliger
To andre af de fem byggerier rummer ejerboliger i den helt dyre prisklasse.
2.500 elefanter
Nordø’s grundareal er 23.000 m2, der svarer til ca. tre fodboldbaner. Det bebyggede areal er på 55.000 m2. Det hviler på 3.700 betonpæle. Ifølge byggeteamet på Nordø svarer de til vægten af 2.500 elefanter.
I løbet af foråret bliver udeområderne færdiganlagt med en 140 meter lang træpromenade og til sommer bliver den ikoniske Toldvagtsbygning genetableret.
LLO´s landsformand, Helene Toxværd, fylder 60 år. Det markeres med et åbent-hus-arrangement og reception i København senere på sommeren.
Helene Toxværd har været den ubestridte topfigur for landets største lejerorganisation siden 2009. Lige siden er hun blev genvalgt på kongresser fire gange – uden modkandidat og med akklamation. Til oktober stiller hun op til en ny tre-årig periode som formand, godt forberedt til fortsat at varetage lejernes interesser i forhold til udlejere, politikere og andre stærke spillere på lejermarkedet.
Samtidig med posten som landsformand har hun siden 2002 været formand for den store LLO-afdeling i Hovedstaden – en post hun er blevet genvalgt til hvert andet år siden 2002 - også her uden modkandidat.
I Helene Toxværds formandstid har organisationen været igennem adskillige og omfattende organisatoriske ændringer. Senest med decentrale servicekontorer med fokus på øget professionalisering, centralt medlemsregister og central kontingentopkrævning.
Helene Toxværd har i årenes løb bestridt en række poster i både nævn og bestyrelser, både nationalt og også internationalt. F.eks. sidder hun i bestyrelsen for den internationale lejerorganisation (IUT), hvor hun sammen med primært europæiske kollegaer gør sin indflydelse gældende på de dagsordener, der på mange måder er fælles for lejerne over hele verden.
Receptionen for Helene Toxværd holdes fredag d. 30. august i LLO´s hovedstadsafdeling, Vester Voldgade 9, (1.sal) kl. 13.30-16.30.
Ikke alle medlemmer har oplyst deres e-mailadresse i forbindelse med deres indmeldelse i LLO. Hvis e-mailadressen mangler, så kan man som medlem ikke komme ind i medlemssystemet og f.eks. ændre adresse, tilmelde sig kurser og konferencer eller – som beskrevet i denne artikel - tilmelde sig automatisk betaling.
Kontakt LLO!
Hvis du ikke har oplyst en mailadresse og derfor ikke kan logge ind i vores medlemssystem (Membersite), skal du kontakte din lokale LLO-afdeling og oplyse dem dit medlemsnummer og dine kontaktoplysninger, dvs. navn, adresse, postnummer, telefon og e-mail.
Herefter vil afdelingen opdatere dine medlemsoplysninger, så du fremover selv kan få adgang til systemet og selv kan ændre i oplysningerne om dig under ”Min Profil” i medlemssystemet.
Læs i øvrigt gennemgangen om, hvordan du kan tilmelde dig automatisk betaling, så du undgår at betale opkrævningsgebyr.
Valg til EU-parlamentet søndag den 9. juni.
LLO har stillet de opstillede partier 5 spørgsmål om boligpolitik.
Til alle spørgsmål beder vi om enten ja eller nej, eller hverken ja/nej og så er der mulighed for en uddybende kommentar.
Vi bringer svarene efterhånden som de modtages.
Mener I at retten til en bolig er en grundlæggende menneskerettighed, som beskrevet i artikel 25 i FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder?
SF, Kira Marie Peter-Hansen: JA
Enhedslisten: JA
Alternativet, Mikael Hertig: JA
Er I for at regulere adgangen til virksomheders finansiering på udlejningsmarkedet for at modvirke finansialisering (overgangen fra at boligen anses som et hjem til at den bliver et investeringsobjekt, fx ved kapitalfondes opkøb af udlejningsejendomme), forhindre monopoler og stoppe salget af offentlige og betalelige boliger?
SF, Kira Marie Peter-Hansen: JA
Enhedslisten: JA
Evt. Uddybning: Det er et kardinalpunkt for Enhedslisten, at folk skal have ret til en god og billig bolig. En af måderne at sikre det på, er ved at begrænse boligspekulanter såsom Blackstone.
Mikael Hertig, Alternativet: JA
Evt. Uddybning: Dansk lovgivning er blevet alt for slap.
Skal korttidsudlejning af boliger reguleres for at forhindre fjernelse af boliger fra det almindelige boligmarked, beskytte lejernes rettigheder og afbøde problemer som flytning af eksisterende beboere, turistificering og gentrificering?
SF, Kira Marie Peter-Hansen: JA
Enhedslisten: JA
Alternativet, Mikael Hertig: JA
Evt. Uddybning: Barcelona, Mallorca etc viser, at turisme kan presse almindelige priser op
EU har tidligere indikeret, at almene boliger (primært i Holland og Sverige) kan risikere at overtræde EU’s regler om statsstøtte. Mener I at EU skal revidere sine statsstøtteregler for almene boliger, for at sikre, at de almene boliger i Danmark skal fastholdes i den organisering og form, og med det indhold vi kender i dag?
SF, Kira Marie Peter-Hansen: JA
Enhedslisten: JA
Evt. Uddybning: I Enhedslisten vil vi have flere, ikke færre, almene boliger. Det er for os en hjørnesten i arbejdet for bedre og billigere boliger
Alternativet, Mikael Hertig: Hverken ja eller nej
Evt. Uddybning: Meget muligt, men min indsigt er begrænset
Er I for at fremme omkostningsneutralitet i boligenergiforbrug, sikre at renoveringsomkostningerne fordeles retfærdigt imellem lejer og udlejer, og at huslejestigninger opvejes af energibesparelser som minimumskrav i al energilovgivning?
SF, Kira Marie Peter-Hansen: JA
Enhedslisten: JA
Alternativet, Mikael Hertig: Hverken ja eller nej
Evt. Uddybning: Jeg ved ikke, hvad der forstås ved "retfærdig". De, der er imod, rækker lige fingrene i vejret.
Brugernavn til medlemsnettet er: llomedlem
Bemærk: Alle billeder og dokumenter, der sendes via mail til os, skal være i PDF-format. Alternativt bedes du udskrive materialet og sende det pr. almindelig post. På forhånd tak!
Read here on our service in LLO
Se hvad vores medlemmer skriver om os
Tilmeld dig Nets (PBS) - vær sikker på, at dit kontingent bliver betalt, spar tid og penge og hjælp LLO. Log på medlems-nettet.
Brug af cookies på lloh.dk - læs mere her